Kanelsnurrer

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer

Jeg er vild med madprogrammer og så et BBC program der hed Nadiya bakes. Der var en bager med i programmet der lavede nogle rigtig fine kanelsnurrer. Men kunne ikke lige finde opskriften på dem i programmet. Men fandt ud af han også havde lavet dem sammen med Gozney, som laver pizzaovne.

Her bager han dem i pizzaovnen, men en helt almindelig ovn virker også. Bageren hedder Richard Bertinet og er kendt bager i England. Jeg giver lige link til den originale opskrift, han laver nemlig en video, så I kan se hvordan de skal laves. Hvis nu min forklaring er lidt bøvlet.

Prøv dem næste gang I vil lave kanelsnegle, de er så fine og smager skønt.

Kanelsnurre 24 stk.:

Dejen:

 • 200 g sødmælk
 • 2 medium æg
 • 600 g mel
 • 25 g gær
 • 50 g sukker
 • ½ tsk. salt
 • 200 g smør, blødt

Fyld:

 • 150 g smør, blødt
 • 250 g brun farin
 • 2 tsk. kanel
 • æg til pensling

Start med at tage mælk og æg ud af køleskabet ½ time før.

Kom mælk og æg i en røremaskine. Tag gæren og lidt af melet og smuldre det sammen og kom det ned til mælken. Kom resten af melet i skålen sammen med sukker, salt og det bløde smør.

Sæt dejkrogen på røremaskinen, og rør dejen ved lav hastighed i 4 minutter. Sæt hastigheden op på mellem og lad dejen køre i 8 minutter.

Kom dejen ud på bordet og for den til en kugle. Kom dejen i en skål drysset med mel, og lad den hæve tildækket i 45 minutter.

Mens dejen hæver, kommer du det bløde smør til fyldet i røreskålen, og pisker det lyst og luftigt. Tilsæt den brune farin ad flere omgange. Kom kanelen i og rør det godt ud i smørblandingen.

Lad det stå på køkkenbordet til du skal bruge det.

Når dejen har hævet, ruller du den ud på et meldrysset bord. Lad toppen af dejen vende ned mod bordet. Det er den side der er blevet lidt mere tør, og vil derfor ikke hænge for meget i bordpladen. Dejen rulles ud med målene 30 cm i højden og 40 cm i bredden.

Nu fordeles kanelsmørret på dejen i et jævn lag. Så skal dejen foldes. Du starter med at tage toppen og folder den ind til midten af dejen, så folder du bunden af dejen ind over, så dejen ligger i tre lag. Skær enderne af, så du har en pæn rektangel. Nu deler du dejen i 24 stykker. Giv dejstykket et lille pres. Derefter skal hvert stykke skal have to snit ned på langs, dog lader du 2 cm være i toppen. Så fletter du de tre strimler sammen som en fletning.

Derefter ruller du dejen som et sneglehus, så du får en knude og kommer den i en smurt muffins form. Lad dejen hæve tildækket i en time. Pensl kanelsnurrene med æg og sæt dem i en ovn ved 180 grader varmluft.

Bag kagerne i 15 – 20 minutter til de er gyldne. Lad den køle lidt af i formen inden du sætter dem på en rist. Lav en glasur eller drys dem med flormelis inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *