Jeg kan rigtig godt lide indiske karryretter, og denne med torsk er så nem at lave og ikke alt for stærk.
Jeg valgte at servere med blomkålsris, som jeg lige varmede igennem på en pande i lidt olie, med lidt hakkede løg og friskhakket persille og smagt til med salt og peber. Er et sundt alternativ til ris og lige nu er der gode blomkål at få i butikkerne.
Hvis du ikke lige kan finde torsk, kan anden hvid fisk bruges.
Prøv denne ret næste gang der skal fisk på menuen.
Indisk curry med torsk og kikærter 4 personer:
- 520 g torskefilet uden skind
- 8 spsk. tomatpure
- 200 ml fløde
- 1 stk. citron
- 8 g garam masala, smag evt. til med mere
- 400 g løg
- 4 fed hvidløg
- 80 g ingefær
- 400 g kikærter
- salt og peber
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. flydende honning
Skær fisken i mundrette stykker, krydr den med salt og kom den i en skål.
Pil hvidløget og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til fisken. Hæld fløden ned til fisken sammen med tomatpuré, garam masala, flydende honning og 1 tsk. citronsaft pr. person, og bland del hele godt rundt i skålen. Gem til senere.
Pil løget og dræn kikærterne. Hak løget groft.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg løg i olien i ca. 5 min. under omrøring. Kom fiskeblandingen og kikærterne i gryden, og varm det stille og roligt op i ca. 10 min., indtil sovsen har fået en cremet konsistens, og smagen er dyb og rund. Smag til med salt og peber.
Servér med blomkålsris og det sidste citron.