Denne hurtige og nemme rødvinssauce er dejlig som tilbehør til diverse rødt kød. Selvom jeg gerne køber Eriks bearnaisesauce der er færdig (smager simpelthen så godt), så er det rart at lave en hjemmelavet sauce en gang imellem.
Så er denne sauce rigtig god. Fyldt med smag og hvis man vil have en lidt mere cremet udgave, kan der tilsættes fløde.
Fløden er god til at afrunde smagen til sidst. Man kan sagtens undlade fløden, hvis man vil holde saucen lidt sundere, eller have en kraftigere smag. Saucen på billedet er uden fløde.
Jeg plejer lige at give saucen lidt jævning med maizena, da jeg aldrig synes jeg kan få den til at koge nok ind, og vil helst ikke gå ned på mængden af sauce.
Saucen kan sagtens laves i forvejen, og så varmes når du skal bruge den. Hvis du laver den samme dag, så kan du godt tilsætte fløden når du laver den.
Hvis du vil fryse saucen, så skal du bruge en fed fløde, ellers vil den skille når den tøs op igen. Alternativt, så vent med at tilsætte fløden til når den er optøet.
Rødvinssauce 4 personer:
- 1 spsk. smør
- 1 løg
- 2 skalotteløg (eller 1 ekstra alm. løg)
- 1,5 tsk timian (tørret eller frisk)
- 3 dl rødvin
- 2 dl vand
- 1 oksebouillon terning
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk akaciehonning (eller alm. honning/sukker)
- Salt
- 0,5-1 dl fløde (giver en ekstra blød smag, kan dog udelades)
Smelt smørret i en gryde, på middel varme.
Kom de hakkede løg i smørret (både skalotte og alm.) Varm dem godt igennem et par minutter. Skal ikke tage farve.
Tilsæt så timian, og varm med ca. 1 minut
Kom halvdelen af vandet og halvdelen af rødvinen i. Kom tomatpuré og oksebouillon i. Sørg for at bouillonterningen bliver opløst i væsken. Kog godt igennem 3-4 minutter.
Hæld det hele gennem en sigte (så løg og timian sies fra). Kom det tilbage i gryden.
Herefter kommes så den resterende rødvin og vand, samt akaciehonning i.
Skru op for varmen, så det koger kraftigt. Lad saucen koge 1/3 ind (eller indtil den har den konsistens du ønsker. Smag til med fløde, hvis du vælger at tilsætte det.
PAS PÅ med salt. Ofte skal der ikke tilsættes noget overhovedet, da der er meget salt i bouillon.
november 26, 2022 at 13:44
Nemt og lækkert
februar 1, 2023 at 09:51
Det synes jeg også. Brugte opskriften nytårsaften og den er bare god. Glad for du kan lide den.