Gryderet med gulerødder

Gulerodsgryde
Gulerodsgryde

Jeg får altid købt en stor pose gulerødder, med den plan at de skal bruges som snack, salat eller i retter, men der sker ofte det at de ligger lidt for længe, så de ikke er helt så spændende som før, og hvis jeg ikke vil smide dem ud, så skal de bruges straks.

Så faldt over denne gryderet med masser af gulerødder i, og det var en virkelig god gryderet. Så når min pose med gulerødder igen bliver for stor, og jeg ”glemmer” dem, så kommer denne ret på menuen.

Det gode er at man nemt kan lave en stor portion, og så med succes kan fryse rester ned. Hvis nu man skulle stå med en meget stor portion gulerødder.

Gryderet med gulerødder 4 personer:

  • 400 gram kyllingebrystfilet, i mindre tern
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 5 gulerødder, afhængig af størrelse, i små tern
  • 1-2 spsk. olie eller smør
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 dl. fløde
  • 200 gram frisk spinat, skyllet
  • salt og peber

Kyllingebrysterne skæres i mindre tern, der steges i en stor pande eller stegegryde i fedtstoffet.

Løget hakkes fint og peberfrugten snittes i mindre tern. Gulerødder vaskes, evt. skrælles og skæres i små tern.

Kom løg, peberfrugt og gulerødder ned til kyllingekødet og steg med i nogle minutter, til løgene er klare.

Tilsæt så karry og paprika og lad det riste med et minuts tid under omrøring, inden du kommer de hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløden ved.

Lad det småsimre i 12-15 minutter ved middel varme, og kom evt. mere vand eller fløde i retten, hvis du ønsker mere sovs.

Tilsæt så spinaten lidt ad gangen, så spinaten når at falde sammen i din gulerodsgryde, og smag til med salt og peber.

Server gerne gryderetten med ris eller kartoffelmos.

Retten er også rigtig god at fryse ned, hvis der skulle være rester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *