Engelsk fudge

Fudge
Fudge

Jeg er vild med fudge og har længe gerne ville finde en god opskrift på fudge. Har en ide om at den britiske er bedre end den de laver i USA. I USA bruger de gerne kondenseret mælk og chokolade eller skumfiduser og jeg synes ikke det er den rigtige fudge. Fandt en artikel om fudge på the Guardian og den fulgte jeg.

Dette blev en virkelig lækker fudge, med den rigtige, lidt grynede konsistens. Dog er det stadig ikke helt som den jeg køber, (de bruger sikkert en kunstig smag, eller sådan noget) men det er det bedste jeg har lavet selv.

En ting jeg fandt ud af, er at jeg er meget utålmodig. Da massen skulle op på de 116 grader, tog det lang tid fra den nåede 100 til den kom op til 116. Jeg begyndte at tro mit termometer var i stykker.

Den kom dog til sidst derop. Så troede jeg det var den letteste sag i verden at røre i fudgen til den var blevet tyk og mat. Det er det der gør at fudgen får den meget bløde, let grynede konsistens.

Jeg var glad for jeg arbejdede alene derhjemme, for der blev bandet og råbt, da det var så hårdt at rører i massen. Fik sved på overlæben og der blev råbt, det er F… hårdt det her.

Så lidt pinligt. 😊

Til sidst lykkes det dog og fudgen blev hældt i formen og jeg er meget glad for resultatet. Tænker dog jeg lige venter med at lave en ny portion, indtil jeg har glemt hvor hårdt det var at røre i.

Men opskriften skal klart prøves af igen.

Engelsk fudge 30 stk:

  • 100 g smør
  • 550 g rørsukker
  • 200 g lys sirup
  • 350 ml fløde
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • ½ tsk. havsalt

Smelt smør, rørsukker, sirup og fløden i en mellemstørrelse tykbundet gryde, mens du rører i blandingen indtil sukkeret, er smeltet.

Beklæd en 23×23 cm form med bagepapir. Jeg sprøjtede med lidt margarinespray, så jeg var sikker på det ikke ville sætte sig fast i papiret.

Lad fudge blandingen komme op og simre og rør kun en gang i mellem, indtil blandingen når 116 grader på et sukker termometer. Rør dog oftere i massen, når den når 100 grader, da den på det tidspunkt nemmere kan sætte sig fast i bunden af gryden. Skru ned for varmen, hvis du kan mærke det, begynder at brænde fast.

Når fudgen når de 116 grader tager du den af varmen og rører vaniljen og havsaltet i. Rør med en træske. Nu kommer det hårde arbejde, da du skal fortsætte med at røre kraftigt i massen indtil den, bliver mat og tyk.

Når du når det punkt, hælder du fudgen ud i din klargjorte form og lader det blive koldt. Kom evt. ekstra salt flager på toppen af fudgen, inden den stivner.

Skær det ud i stykker og opbevar fudgen i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *