En af mine favorit is er cookie dough is, men Ben & Jerry isen kan godt være lidt dyr, så måtte på nettet for at finde en god opskrift jeg kunne lave selv, som kan stille min lyst når den dukker op. Denne opskrift fandt jeg inde på biggerbolderbaking.com
Denne side er en af mine ynglingssider, da hun laver så mange lækre ting, og en af hendes opskrifter er denne is, lavet uden en ismaskine.
Jeg har nu lavet denne is to gange og den er en succes hver gang. Det gode ved disse cookie dough kugler er at de ikke bliver super hårde, selvom de er frosne. Det har jeg nemlig også prøvet, hvor alt isen var spist før vi overhoved kunne tygge i kuglerne.
Jeg har brugt denne baseopskrift på isen til at prøve et par stykker mere af hendes smage på is. Jeg har lavet chocolate chips/mint is, og peanut butter and chocolate chips is. Begge blev super gode og næste gang vil jeg komme karamelsovs og saltede peanuts i peanut butter and chocolate chips isen, så jeg kan få en snickers is.
Isbase:
- 450 ml fløde (rigtig koldt)
- 400 ml kondenseret mælk (rigtig koldt)
- Evt 1 tsk vanilje essens
Pisk fløden til det danner bløde toppe i en røremaskine på medium hastighed eller med en elpisker.
Sæt hastigheden lidt ned og tilsæt den kondenseret mælk. Kom evt vanilje essens i. (Det at fløden og mælken er rigtig kolde og tilsætningen af vaniljeessens, er med til at der ikke dannes krystaller i isbasen.) Øg hastigheden igen og pisk til fløden er tyk og danner faste toppe.
Nu har du din isbase. Tilsæt nu de smage du kunne ønske dig og frys det ned i minimum 6 timer.
Cookie dough:
- 115 g meget blødt smør
- 130 g lys moscovado sukker
- 2 tsk vanilje essens
- 133 g mel
- 2 spsk mælk
- 180 g små chokoladeknapper
Med en elpisker piskes sukker og smør lyst.
Tilsæt vaniljen og melet. Dejen vil virke lidt som om den ikke helt vil samle sig. Tilsæt mælken og dejen vil samle sig til en fast dej.
Vend chokoladeknapperne i. Tag noget af dejen fra til at blande i isbasen og resten trilles i små kugler.
Hvis der bliver for mange, kan de sagtens fryses og bruges til næste gang du får lyst til cookie dough is.
Cookie dough is:
- 450 ml isbase
- Cookie dough efter smag
- cookie dough kugler efter smag
- ekstra chokoladeknapper
Rør noget af cookie doughen ud i isbasen. Tilsæt derefter kugler af cookie dough og ekstra chokoladeknapper og rør det rundt. Kom det i en fryseegnet beholder og frys det i minimum 6 timer. Se hvordan de forskellige is laves på biggerbolderbaking.com
Mint/chocolate chips is:
- 450 ml isbase.
- 2 store bundter frisk mynte (eller et par dråber mynteessens)
- 225 g hakket god mørk chokolade
- En lille smule grøn frugtfarve, hvis det ønskes.
Hak mynten meget fint, enten med kniv eller i en foodprocessor
Bland alle ingredienserne og smag til. Frys det ned i en fryseegnet beholder i minimum 6 timer.
Peanut butter and chocolate is:
- 450 ml isbase
- 180 g peanut butter, jeg brugte chunky
- 115 g smeltet og afkølet chokolade
- Tilsæt evt peanuts og karamelsovs for at få en snickers is
Bland din isbase med peanut butter. Når det er godt blandet kom smeltet chokolade i. Rør ikke for meget, da det er lækkert med chokoladen i områder af isen. Gør det samme med karamelsovsen hvis det ønskes i. Kom det i en fryseegnet beholder og frys det i minimum 6 timer. Se original opskriften.