Nogle gange er det bare de gode gamle klassikere som citronfromage, der vækker begejstring.
Det er en dessert de fleste kan lide og den vækker minder fra vores barndom, da denne dessert var på menuen ofte.
Jeg fandt denne opskrift på valdemarsro.dk, hvor hun havde anrettet i små fine glas, og det synes jeg var en rigtig god ide til at gøre denne gamle klassiker lidt mere moderne.
Jeg kan i øvrigt kun anbefale at I går ind og kigger på valdemarsro.dk, da hun har mange gode opskrifter.
Citronperlerne købte jeg i Føtex og de stod på køl ved siden af kaviaren. De er også rigtig gode at komme ovenpå salater, der gerne må få et syrligt strejf.
Citronfromage 4-5 personer:
- 3 blade husblas
- 2 æg
- 65 g sukker
- 3 øko citroner, revet skal herfra (ca. 1 spsk) og 2/3 dl saft
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum (pynt)
- frisk mynte/citronmelisse
- citronperler
Start med at lægge husblas i blød i en skål med koldt vand, sørg for at alle tre blade er godt dækket med vand og lad det stå i ca. 10 minutter.
Imens klargøres de andre ingredienser så du har det hele klar til at lave fromagen.
Hæld vandet fra husblassen og smelt den i et vandbad. En skål sættes i en gryde med vand der småsimre. Kom husblassen i skålen og rør rundt til husblassen er helt smeltet, det tager kun et øjeblik.
Tag skålen op af vandet og lad den stå på bordet, imens du pisker æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Pisk længe nok til sukkeret bliver opløst, pisk til sidst den revne citronskal i.
I skålen med husblas piskes nu citronsaften i med et piskeris for at sikre det bliver blandet grundigt. Hæld derefter citronsaft/husblas langsomt i æggesnapsen (gerne gennem en lille sigte), mens der piskes med håndmikseren til det er helt jævnt fordelt.
I en ren skål piskes flødeskum luftigt og det vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.
Rengør derefter skål og piske kroge grundigt, (hvis det ikke er helt rent, vil hviderne ikke blive stive) og pisk æggehviderne helt stive.
Rør først en spsk. af den stive æggehvide i skålen med citronfromage uden at slå luften ud af den luftige flødeskum – derefter vendes nænsomt resten af æggehviden i.
Fordel i 4 -5 portionsglas og sæt på køl i minimum 4 timer.
Pynt glassene inden servering med flødeskumstoppe, citronperler og mynteblade.