Denne opskrift er den samme som chokolade/espressocupcakesene, dog udeladt alt kaffe. Det er simpelthen den bedste chokoladecupcake jeg kan få, og derfor lægger jeg lige opskriften op igen.
Chokolade cupcakes ca. 18 stk:
- 43 g havregryn
- 1 tsk natron
- 355 ml kogene vand
- 6 spsk smør
- 330 g lyst muscovadosukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 64 g usødet kakaopulver (hollandsk)
- 128 g mel
Frosting:
- 50 g mørk chokolade
- 6 spsk smør
- 3 spsk mælk
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 380 g flormelis
Forvarm ovnen til 175 grader.
Blan havregryn, natron, smør og kogene vand i en skål. Lad det køle ned. Kom sukker i. Bland æg, bagepulver, cacao og mel i. Brug et piskeris, dejen er ret flydene. Bland det hele godt. Hæld dejen i papirforme og placer dem i en muffinsform. Fyldes 2/3 dele op. Bages i 20-25 minutter. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind ind i midten, Hvis den kommer ren ud, er de færdige.
Frosting:
Smelt chokoladen i mikroovnen ved halv styrke, og lad det køle ned. Pisk smør, mælk, og vanilje sammen indtil det er cremet. Pisk flormelis i lidt ad gangen, pisk indtil det er let og luftigt. Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade, og pisk indtil det er blandet. Sprøjt frostingen på kagerne med den tylle du ønsker, eller smør det på med en kagespartel.