Så er vi hjemme fra vores ferie til Argentina. Sikke en dejlig tur og skønt land. Jeg skal nok lave nogen af de retter vi prøvede i Argentina og ligge op på bloggen. Men i første ombæring kommer der lige en opskrift på min udgave af en chili con carne. Vi skulle jo se familien med det samme vi kom hjem, så de blev inviteret og så er denne ret nem og den bliver kun bedre af at stå og simre på komfuret. Så er der tid til at tale om alle de spændene oplevelser vi fik. Man gider heller ikke stå med en masse når der er tøjvask med mere efter ferien.
Chili con carne 4 personer:
- 500 g hakket oksekød
- 100 g chorizopølse skåret i tern
- 2 hakket løg
- 2-3 fed hakket hvidløg
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- 1-2 karton pasata Pureret tomater
- 1 dåse kidneybønner i chilisovs (eller bare kidneybønner)
- 1 karton cannellini bønner
- 1- 2 chili alt efter hvor stærke de er og hvad man er til
- olie
- salt og peber
Svits løg og hvidløg klare i olien. Kom chorizotern i og lad det stege med. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det, når det er brunet kom koncentreret tomatpure i og svits med for at få en mere dyb tomatsmag. Tilsæt den hakkede chili. Kom pasata og bønner i og smag til med salt og peber. Lad det stå og simre minimum ½ time, gerne længere.
Server evt. med ris eller bare som det er, da der er mange bønner i.
Kom en klat creme fraiche på toppen sammen med lidt reven ost.