Det som englænderne kalder Comfort food er for mig brændende kærlighed. Det er ikke noget vi får så tit, men det er mad der får mig til at føle mig godt tilpas og tryg.
Disse enkle ingredienser passer så godt sammen og er jo en nem ret at mestre. Jeg ved man kan lave denne ret mere sund ved at komme flere grøntsager i, men en gang imellem så er det det helt enkle der er bedst.
Og hvis man nu har en pose med kartofler der er blevet lidt triste, så er de kun perfekte til at forvandle til en skøn kartoffelmos.
Brændende kærlighed 4 personer:
- 1 kg kartofler
- 20 g smør
- 2 dl varm mælk
- 300 g bacon
- 2 stk. store løg hakket
- salt (Efter smag)
- peber (Efter smag)
- timian (Efter smag)
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand. Varm mælken i en kasserolle og lad smørret smelte deri.
Vandet hældes fra kartoflerne, og de moses godt i en skål. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Pisk mosen let og luftig med en elpisker. Smag mosen til med salt og peber.
Bacon i tern ristes sprøde på en tør pande. Fisk baconstykkerne op med en hulske. De hakkede løg tilsættes panden og steges gyldne i fedtet. Kom bacon tilbage i panden og drys lidt tørret timian over.
Kartoffelmos anrettes på et fad og overhældes med bacon og løg. Server med groft rugbrød og rødbeder.