Blåbær og citronkage

Da jeg hele tiden falder over skønne formkageopskrifter på Pinterest, så blev jeg jo nød til at købe en flot kageform.

En af de opskrifter der straks skulle prøves af, var denne med blåbær og citron. Var en virkelig dejlig kombination, og jeg tog kagen med hjem til mine svigerforældre i værtindegave. De skar den ud i stykker og frøs den ned. De sagde den var rigtig god, selv efter den havde været frosset.

Jeg brugte friske blåbær, men er sikker på du kan bruge frosne, hvis det er det du har liggende.

Blåbær og citronkage, 1 form (12 personer):

  • 300 gram sukker
  • reven skal af 1 ½ citron
  • 225 gram blødt smør
  • 4 æg
  • 390 gram mel
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 240 gram græsk yogurt
  • 200 gram blåbær
  • saft fra 1 citron

Glasur:

  • flormelis
  • citronsaft

Forvarm din ovn til 160 grader.

Mål alle ingredienserne ud og bland citronskallen ned i sukkeret. Det er med til at fordele skallen mere jævnt i kagen.

I en mellemstor skål blandes mel, natron, bagepulver og salt og det blandes hurtigt sammen med et piskeris.

Smør din kageform med smør (jeg brugte en dåse med fedtstof du kan sprøjte ud i formen).

Pisk det bløde smør cremet og luftigt sammen med sukkeret. Start ved lav hastighed indtil al sukkeret er rørt godt ind i smørret, sæt hastigheden op og pisk i 3-4 minutter.

Tilsæt æggene et ad gangen og pisk ved middel hastighed, indtil det er blandet godt sammen.

Tilsæt mel og græsk yoghurt af flere omgange, start med melet. (3 gange mel, 2 gange græsk yoghurt)

Kom saften fra 1 citron i og pisk dejen godt igennem.

Tjek med en dejskraber at der ikke er noget tørt mel der sidder fast i bunden af din skål (mest hvis du bruger en røremaskine).

Bland forsigtigt blåbær i dejen med en dejskraber og hæld dejen jævnt ud i kageformen.

Sæt kagen i ovnen og bag i ca. 60 minutter eller til en strikkepind kommer ud ren, når den stikkes ind i midten af kagen.

Da min kageform er ret dyb, skulle min kage bage noget længere før den var færdigbagt. Tjek løbene da kagen helst ikke skal bage så længe den bliver tør.

Lad kagen køle af i 10 minutter i formen, derefter køles den helt af på en rist, før den pyntes med glasur.

Glasuren laves ved at blande flormelis med lidt citronsaft indtil den har den tykkelse du ønsker.

Du kan også ligesom jeg bare drysse kagen med lidt flormelis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *