Disse bagels er så dejligt nemme at lave i din airfryer. Det passer mig fint der kun lige bliver 4 stk. så når vi nemlig at få dem spist, inden de bliver kedelige. Og er jo hurtigt at bage en ny portion.
De er jo ikke som rigtige bagels, de her mere formen til fælles, men skåret over og ristet på en brødrister, smurt med lidt flødeost, så er min morgenmad hjemme og så med en god kop kaffe.
Airfryer “bagels” 4 stk.:
- 120g mel
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt.
- 240 g græsk yoghurt
Til topping skal du bruge:
- 1 æg, let pisket
- Everything bagel krydderi (som består af birkes, sesamfrø, hvidløgspulver, løgpulver og salt). Eller kom det toppings du har lyst til oven på dine bagels
Kom et stykke bagepapir med huller i din airfryer.
I en stor skål røres mel og yoghurt sammen, indtil det er blandet. Konsistensen vil være klistret og smuldrende.
Kom dejen på en let meldrysset overflade og ælt i 3 til 5 minutter, indtil dejen ikke længere er klistret, men glat og elastisk.
Del dejen i fire lige store stykker med en skarp kniv.
Rul hvert stykke til en pølse, der er omkring 15 cm langt, og klem derefter enderne sammen for at lave en bagel form. Læg hver bagel på bagepapiret nede i airfryer, pensl med ægget og drys med de ønskede toppings.
Sæt airfryer til 175 grader og bag cirka 20 minutter, indtil de er gyldenbrune. Tjek dem efter 15 minutter, når du laver mad i din airfryer så kan det godt gå hurtigere med tilberedningen.
Afkøl på en rist.