Vi havde ikke fået gammeldags grydestegt kylling hjemme hos os i mange år. Var ellers en af mine favoritter da jeg var barn.
Så her forleden besluttede jeg mig for at lave grydestegt kylling med skilt sovs.
Retten er ikke særlig krævende, kyllingen passer sig selv og kartoflerne er hurtigt skrællet.
Min mand var meget glad for denne ret, da jeg ikke serverede nogle grøntsager til, men kogte gulerødder ville være lækkert til.
Sovsen skal ikke jævnes, hvilket lader mig få lov til at mose mine kartofler med gaflen, så jeg kan få en masse sovs med. Noget min mor ikke så som pæne bordmanerer. 😊
Grydestegt kylling 4 personer:
- 1 kylling på ca. 1,5 kilo
- 1 stort bundt persille
- Smør til stegning
- 3 dl. vand
- 1 hønsebouillonterning
- Frisk timian
- 2 dl. piskefløde
- Salt
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt sovsekulør
Kyllingen rengøres og duppes tør. Krydr den med salt indvendigt og udvendigt, og fyld et stort bundt persille i den.
Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en stor klat smør i. Vær ikke alt for nærig med smørret.
Brun nu kyllingen grundigt på alle sider, men undlad at stikke en gaffel i den. Brug gerne gafler med forsigtighed til at vende kyllingen, eller brug et par grydeskeer.
Når kyllingen er brunet godt af, lægges den med brystet nedad i gryden, hvorefter du hælder vand og en bouillonterning i. Læg også nogle kviste timian ved, og krydr kyllingen med friskkværnet peber.
Læg låget på, skru ned for varmen, og lad nu kyllingen simre i 30 minutter.
Så vendes kyllingen om, (igen forsigtigt med et par grydeskeer) og fløden tilsættes. Lad kyllingen simre videre i 30 minutter.
Tag låget af og give nu kyllingen cirka 5-10 minutter mere, så du er sikker på at kødet er gennemstegt.
Kyllingen tages forsigtigt over på et skærebræt, og køler en smule af inden du skærer den ud.
Den skilte sovs koges en smule ind, og smages til med salt og peber. Du kan justere farven med lidt sovsekulør – men sovsen skal ikke jævnes.
Server med kogte kartofler, agurkesalat og rabarberkompot.