Grahamsbrød

grahamsbroed1

Jeg elsker at bage, og selvom det oftest er kager der bliver bagt er der nu også noget virkelig tilfredsstillende ved at sætte tænderne i et nybagt brød. Og det gode ved at bage sit eget brød, er at så ved man hvad der er i det. Opskriften på dette brød er en jeg har fået af en rigtig god kollega. Hun får 1 stort formbrød ud af portionen, men jeg delte dejen op i to forme og det passede fint til mig. Det er også lidt en smagssag om man vil have et stort brød (ligesom et rugbrød) eller et mindre brød.

Lige nu bliver det dog ikke til så meget bagen, da mange af de steder jeg bor mens vi er ude og rejse, ikke har en ovn m.m. Men jeg får smagt på en masse skøn mad, som jeg gerne deler billederne af, med jer.

indisk-blaeksprutte

De kan bare noget med smage her på Sri Lanka. Min mand siger at den dampede tun i bananblad var det bedste stykke tun han nogen sinde havde fået. Og min blæksprutte var også super lækker. Deres mad kan også være noget krydret som da vi fik fiske curry og dhal curry. Men ikke noget vi ikke kunne spise efter 2 måneder i Thailand hvor de gerne krydre deres mad med chili.

srilankansk-curry

Vi kunne godt lide at finde steder at bo, hvor der var mulighed for at lave lidt mad. Men oftest blev det kun til at vi fik morgenmad. Men er jo også dejligt at starte dagen med en kop kaffe og sådan en udsigt.

morgenmad

Mange af de ting vi har smagt på, skal helt sikkert prøves af når vi engang er tilbage i Danmark. Med alle de skønne asiatiske butikker rundt omkring, burde det være muligt at få fat i de skønne krydderier og ingredienser der bliver brugt her i Asien.

Grahamsbrød 1 -2 stk:

  • 450 ml koldt vand
  • 25 g gær
  • 30 g hørfrø
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g solsikkekerner
  • 30 g chia frø ( skal have stået og suget en del vand inden)
  • 40 ml olie
  • 3 tsk salt
  • ca 500 g grahamsmel

Hæld noget koldt vand over chia frøene og lad dem stå og blive større.
Hvis man ikke gør dette, vil chia frøene suge for meget af væden der kommes i brødet, og det bliver tørt.

Opløs gæren i vandet. Bland alle de resterede ingredienser i.
Dejen skal være forholdsvis fast i konsistensen, men stadig være flydende nok til at når dejen hældes i en form, vil den flyde ud af sig selv.

Drys lidt kerner på toppen og stil det på køl natten over med et klæde henover.

Bages i ca. 1 time og 10 min. ved 200 grader.
(sæt evt. ind v. 200 grader og skru så ned på 180 grader)

Giver et stort brød eller to ikke så høje brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *