Da jeg havde købt nogle billige andebryst efter julen, ville jeg gerne lave en sund ret med and. Jeg fandt denne opskrift og det blev rigtig godt. Jeg kan godt lide mit andebryst rosa, men hvis du gerne vil have det lidt mindre rosa, skal du bare give det lidt mere tid i ovnen. Ca. 20-25 min.
Retten tager ikke alt for lang tid at lave, hvilket er dejligt på en travl dag.
Rosastegt andebryst med pasta 2 personer:
2 andebrystfileter
1 broccoli
100 g saltmandler
1 spsk. smagsneutral olie til stegning
2 spsk. olivenolie
salt
peber
250 g penne (pastarør)
130 g grøn pesto
Skyl broccolihovedet, og skær det i små buketter. Skræl broccolistokken, og skær den i tynde strimler med en tyndskræller. Læg strimlerne i en skål med koldt vand, og sæt den i køleskabet.
Rids fedtet på andebrysterne med en skarp kniv. Steg andebrysterne på en pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend dem, og steg dem 1 minut på kødsiden.
Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 175° varm ovn i 12 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i skiver.
Kog pastaen efter pakkens anvisning, og vend den med pesto.
Kog broccolibuketterne i spilkogende saltet vand i 2 minutter, og hæld vandet fra igennem en sigte.
Rist mandlerne i lidt olie på en pande, og drys dem over den dampede broccoli.
Hæld vandet fra broccolistrimlerne, og krydr dem med olie, salt og peber. Fordel strimlerne over den dampede broccoli, og servér salaten sammen med pasta og pesto.
Jeg har fået et Tefal Snack Collection vaffeljern og har også meldt mig ind i en facebookgruppe, hvor folk kommer med gode ideer til hvad du kan bruge dit vaffeljern til. Flere havde skrevet om bananvafler, så da jeg så louisesmadblog.dk havde en opskrift på sådan en gang sunde vafler, ville jeg prøve hendes opskrift.
Det er nogle dejlige vafler der smager godt. De bliver ikke sprøde, som når man laver normale vafler, men smagen er helt i top, og så kan du spise dem med lidt bedre samvittighed.
Gode at gemme og så have som en nem morgenmad, hvis tiden er knap.
Jeg havde en rest dolce de leche som jeg kom på vaflen og lidt hakkede mandler. Men friske bær, en bærkompot eller syltetøj kan bruges. Kom det på du lige har lyst til.
Sunde bananvafler 2 personer:
2 bananer
4 æg
1 tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
lidt salt
60 gram havregryn (blendet til mel)
20 gram hvedemel
Kom havregryn i en foodprocessor eller blender og blend det til mel. Kom hvedemelet med ned i blenderen og kør det med. Tilsæt bananer, æg, vaniljesukker, bagepulver, kanel og salt, og blend det til en homogen masse.
Opvarm dit vaffeljern. Jeg brugte mit Tefal Snack Collection med pladerne til belgisk vaffel. Når vaffeljernet er varmet op, hælder du lidt dej i jernet og lukker låget til. Kig til vaflerne indimellem og fortsæt til de er fine gyldne.
Håber I alle har haft en god jul og et godt nytår. Denne jul og især nytårsaften blev jo ikke helt som den plejer, grundet covid19.
Vi var sammen med et vennepar og desserten nytårsaften skal der ikke pilles ved. Det er min chance for at prøve kræfter med noget lidt ud over det sædvanlige.
Alle er jo vilde med drinken Gin Hass, så da jeg faldt over denne hjemmeside fruostergaard.dk, hvor hun havde en god opskrift på en flot nytårsdessert, skulle den prøves af.
Jeg kan i øvrigt anbefale at kigge lidt på denne hjemmeside, da der er mange lækre opskrifter at gå i gang med.
Nu har jeg så endelig prøvet at lave mousse i en silikoneform, som skulle fryses før den vendes ud. Var mit første forsøg, og vil lige fortælle jer, at det slet ikke er så vanskeligt som man kunne frygte. Bare sørg for at moussen er bundfrossen, så har du ingen problemer med at vende den ud.
Jeg brugte en dag på at få lavet dejen, som så stod på køl, og mangopureen. Da mangopureen skulle stå til næste dag, kom jeg den kun i køleskabet.
Dagen efter lavede jeg moussen og bagte mørdejen. Jeg kom mørdejens bundene i en lufttæt beholder, så de kunne holde sig sprøde til selve samlingen af desserten.
Moussen kom i fryseren i 2 døgn, så var jeg sikker på de var frosne nok, og det gav ingen stres på selve dagen.
Desserten blev en succes og alle var vilde med den. Skal helt sikkert lave den igen.
Gin Hass dessert 8 stk.:
Mørdej:
175 g. hvedemel
65 g. flormelis
80 g. blødt smør
1 æggeblomme
1 lime (skallen fra en hel lime og saften fra en halv lime)
Mangopuré:
3 blade husblas
250 g. mango (jeg brugte frosne)
2 spsk. citron eller limesaft
5 spsk. sukker
2 spsk. mangosirup
0,75 dl. gin
Mousse:
4 blade husblas
0,7 dl. limesaft
100 g. hvidt sukker
1 tsk. vaniljesukker
2,5 dl. piskefløde
100 g. græsk yoghurt
Mørdejsbunde:
Bland hvedemel, flormelis og det bløde smør i en skål, (eller i en food processor) og smuldr det godt sammen, så smørret bliver godt æltet ind i melet og det til sidst minder lidt om brødkrummer.
Riv skallen fra en lime fint og bland det i melblandingen.
Dejen samles med saften fra en halv lime og en æggeblomme. Ælt det sammen til en ensartet dej.
Sæt dejen på køl i minimum 1 time. Gerne natten over.
Når bundene skal bages, tænd så ovnen på 200 grader (alm. ovn).
Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 3 mm. og udstik den mængde bunde som du skal bruge (der er dej til ca. 10-12 stk.) Da jeg ikke havde en udstiksform der passede, lagde jeg et stykke bagepapir oven på min silikoneform og tegnede på papiret i den facon den nu havde. Lavede bunden en lille smule større. Læg papiret på dejen og skær rundt om formen.
Læg dine bunde på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanterne.
Lad dem køle af.
Mangopuré:
Udblød husblassen til din mangopuré, i koldt vand i min. 10 min.
Kom mango, citronsaft og sukker i en gryde og giv det et opkog og lad det derefter småsimre i ca. 10 minutter.
Derefter hældes den varme mangomasse i en skål, hvor den blendes til en jævn masse med en stavblender.
Har du ikke en stavblender, kan du i stedet benytte en alm. blender.
Rør den udblødte husblas ud i den varme mangomasse.
Tilsæt til sidst gin og mangosirup, og rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det køle af.
Beklæd en firkantet form med film, jeg brugte en plasticboks 12×17 cm. og hæld mangomassen ned i formen og stil det i fryseren i mindst 3 timer, eller stil den på køl til næste dag.
Limemousse:
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 min.
Kom limesaft og sukker i en gryde og varm det igennem indtil sukkeret er smeltet.
Hæld det derefter i en skål og lad det køle af i ca. 5 min. før husblassen tilsættes og røres ud i limesaften.
Lad det nu køle af, indtil det er håndvarmt.
Rør yoghurten i den afkølede limemasse lidt ad gangen og rør indtil det er godt fordelt.
Vanilje og fløde piskes til et let skum, som forsigtigt vendes sammen med limemassen. Vend evt. lidt i ad gangen.
Kom moussen i en sprøjtepose.
Nu skal desserten samles.
Tag mangomasse ud af fryseren eller køleskabet og skær den i små stave på ca. 1 cm. bredde, de skal støbes ind i midten af moussekagen.
Sprøjt limemoussen i formene ca. 2/3 op. Bank formen let ned i bordet, for at fjerne lufthuller i kagen, hvorefter en mangostav trykkes let ned i midten. Derefter fyldes resten af formen op med den resterende limemousse. Bank igen formen forsigtigt ned i bordet, så moussen kommer ud i alle kroge.
Skrab toppen af formen med en paletkniv, hvis der er kommet noget ved siden af, så alt overskydende mousse fjernes og kanterne står helt skarpt. Derefter stilles moussekagerne i fryseren i mindst 3 timer, men gerne i længere tid.
Når moussekagerne er helt frosne, tages de ud af formene og pyntes (evt. med chokoladespray eller glace) og placeres ovenpå en mørdejsbund.
Jeg har sprøjtet mine kager med guld velvet chokoladespray og pyntet med chokoladesnirkler, blodappelsin kaviar og citronmelisse.
Lad gerne kagerne tø op i nogle timer i køleskabet før de serveres.